Külföld
3 napos prágai pihenés
3 napos prágai pihenés
Hotel U Divadla ****
Eredeti ár:
43 000 Ft
Kedvezményes ár:
30 590 Ft
Az ajánlat még érvényes:
-29%
3 nap,
2 éjszaka
Reggelivel
2 felnőtt
városnézés

Mit tartalmaz az ajánlat?

  • Hotel U Divadla ****, Csehország, Prága
  • 3 nap / 2 éj exkluzív pihenés 2 fő részére
  • Elhelyezés: Kényelmes kétágyas szobákban
  • Ellátás: Gazdag reggelis ellátás
  • TIPP!: Fedezd fel a Cseh fővárost!

Az igénybe vétel feltételei:

  • Felhasználható: 2020.11.04-2021.02.27-ig
  • Kizárt időszakok: 2020.12.27-2021.01.05-ig
  • Az adventi hétvégéken 33 euro / fő / éj felár fizetendő
  • Az utalvány szabad helyek függvényében használható fel, ezért kérünk, hogy a szobát időben foglald le
  • A megrendelést követően, időpontot a szállodával tudsz egyeztetni: [email protected] ; 00420-222-231-548
  • Több utalványt is vásárolhatsz!
  • Idegenforgalmi adó: 9 euro / fő / éj

A szálláshely bemutatása:

 Prága:

Történelméből fakadóan Prága építészeti, kulturális, vallási emlékek, látnivalók sokaságát kínálja, melybe napjainkban a modern kor egy-két mementója is besorolható. A várost alkotó negyedeknek külön-külön hangulata, történelme van,érdemes mindegyiket felkeresni (Óváros, Újváros (itt található a Vencel tér), Zsidónegyed, Várnegyed). 1992 óta Prága történelmi belvárosa a Világörökség része. Prága hagyományosan Európa egyik fontos kulturális központja. Több száz színházában, galériájában, kiállítótermében rendszeresek a bemutatók, kiállítások, és a város utcai kulturális élete is kiemelkedő: pantomimművészek, utcai színházak szórakoztatják az érdeklődőket. A rendezvények közül kiemelkedő szerepet játszik a Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál, valamint az ősszel megrendezett jazzfesztivál.

I. Károly-híd / Karluv most
A hangulatos, Prága egyik fő látványosságának számító, 516 méter hosszú, és 10 méter széles hídon grafikusokkal, utcazenészekkel, mutatványosokkal, és fiatalokkal találkozhatunk. A 16 pillérrel rendelkező híd helyén korábban egy fahíd állt. 1357 óta ez Prága első állandó hídja. Alapkövét 1357-ben IV. Károly német-római császár fektette le, a híd végül 1402-re készült el. 1851-ig ez volt az egyetlen híd a Moldván. A Károly-híd 30 híres szobrának többségét 1687 és 1714 között állították fel, de még 1928-ban is bővült új szoborral a híd. Ugyanakkor ma már nem feltétlenül az eredeti szobrok láthatók: 1965 óta az összes szobrot másolatokra cserélik, és az eredetiket a cseh Nemzeti Múzeum lapidáriumában őrzik. A híd két végén egy-egy torony áll: a 15. századi Mala Strana, és a 14. századi óvárosi hídtorony (lásd részletesen később), mindkettő kilátóként is működik.

II. Óvárosi hídtorony / Staromestská mostecká vez
A világ egyik legszebb gótikus épületét, és bizonyosan Európa legszebb hídtornyát Petr Parler tervezte a 14. század végén. Nem csak a Károly-híd dísze volt, hanem védelmi célokat is szolgált. A háromszintes, 64 méter magas torony három szoborral díszített. Szintjeiről szép kilátás nyílik Prága óvárosára.

III. Óvárosi tér / Starometské Námestí
Prága legrégebbi, már a 12. század óta létező terén akár valamelyik hangulatos étterem kinti asztalánál ülve csodálhatjuk a kulisszákat, a csodás, ősi épületeket, templomokat, és a sürgés-forgást - zenészeket, mutatványosokat. A Vencel-tér és a Károly-híd közötti tér mindig turistákkal van tele. Továbbá a prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, ezen felül ünnepek, karácsonyi, és húsvéti vásárok, tüntetések színhelye. Világversenyek idején a csehek nagy kivetítőkön innen nézik remek jégkorong-, és focicsapataikat. A tér egyik legérdekesebb része az óvárosi városháza mellett lévő csillagászati óra, a világ legrégebbi, még ma is működő csillagászati órája, melyen a Nap és a Hold állása, és a jelenlegi csillagjegy látszik. Az óra legrégebbi része 1410-ből származik. Minden egész órában mozgó figurákat és apostolokat lehet megcsodálni. Mindig nagy tömeg verődik össze ehhez, ezért érdemes már 10-15 perccel egész előtt a csillagászati óra elé állni a legjobb látványhoz. A városháza 1338-as tornyából Prága panorámáját élvezhetjük 50 méteres magasságból. Az Óvárosi téren áll az az 1735-re befejezett, fehér, barokk Szent Miklós-templom, és gyönyörűek a teret övező paloták is. A tér közepén Husz János szobra áll. A szobrot 1915-ben, máglyahalálának 500. évfordulójára emelték. Az óvárosi térről érdemes sétát tenni az óváros szűk utcáin keresztül, melyek hangulata, éjszakai életének köszönhetően még éjszaka is, igen megkapó.

V. Kisoldal / Malá strana
A Kisoldalt Prága legszebb részének tartják. A legtöbb turista áthalad rajta, amikor az óvárostól, a Károly-hídon át, a várba megy. Már a 10. században benépesült, adminisztrációs egységként 1257 óta létezik. A városi jogot 27 évvel az óváros után kapta meg. Prága 1784-es létrejötte óta a város része. Központja a Malostranské Namesti, ahonnan a macskakövös utcákon felfedezőútra lehet indulni: kis boltok, templomok, tradicionális cseh kocsmák, és remek éttermek várják a turistákat. A Malastranske Namestin pedig a (másik) Szent Miklós-templom fedezhető fel. A hatalmas barokk templom 1703-1756 között épült, a benne található freskó Szent Miklós dicsőülését ábrázolja, és mérete 1500 négyzetméter. A Letenská utca szép kertjeiben csendes pihenésre, kikapcsolódásra is lehetőség van. A Kisoldal a cseh kormány központja is, a cseh parlament, a minisztériumok, és nagykövetségek találhatók itt.

VI. Vencel-tér / Václavské námesti
Prága egyik legjelentősebb tere az újváros egyik kulturális és üzleti központja. A város legnyüzsgőbb terén mindig számos turistával, helyivel, és nagy pezsgéssel találkozhatunk. Szállodák, éttermek, bárok, és kocsmák gondoskodnak róla, hogy a tér éjszaka se aludjon. A Vencel-tér számos jelentős történelmi esemény színhelye volt, 1969-ban pl. két diák is felgyújtotta magát itt a rendszer elleni tiltakozásként, és az 1989-es bársonyos forradalom idején is nagy demonstrációkat tartottak e helyen. Számos, a 20. század elején épített szép épületen kívül a tér két fő látványossága Vencel lovas szobra, és a cseh Nemzeti Múzeum épülete.

 

További információk

http://www.hoteludivadla.cz/

Térkép