Belföld
Dobogókői üdülés
Dobogókői üdülés
Platán Panzió
Eredeti ár:
58 500 Ft
Kedvezményes ár:
19 990 Ft
Az ajánlat még érvényes:
-66%
3 nap,
2 éjszaka
Reggelivel
2 felnőtt
aktív pihenés
hegyvidék
túrázás
baba- és gyerekbarát

Mit tartalmaz az ajánlat?

  • Platán Panzióban, Dobogókő
  • 3 nap / 2 éjszakás pihenés 2 fő részére
  • Ellátás: Reggeli
  • Elhelyezés: Jól felszerelt kényelmesen berendezett franciaágyas szobák
  • TIPP!: 7 közeli élménytermál-strand fürdőbe vásárolhat kedvezményes belépőt, további 20 féleélmény kínálatunkkal teheti feledhetetlenné üdülését

Az igénybe vétel feltételei:

  • Felhasználható: 2020 március 1-től 2020 december 27-ig, felhasználható!
  • + 1 vasárnapi éjszakával mindössze 8 500 Ft-ért hosszabbíthatnak két fő részére!
  • Hétvégi és iskolaszüneti felár (péntek és szombat éjszakát terhelő ) 4 500 Ft/fő / éjszaka
  • Elő és utószezoni felár 3 500 Ft/fő / éjszaka. Előszezon : április 20- június 14-ig. Utószezon: augusztus 31- október 30.-ig
  • Érkezés 12 órától távozás 10 óráig. A többnapos nemzeti ünnepeinkkor a csomag nem vehető igénybe
  • Gyermekkedvezmény: 0-3 éves korig a szállás, ellátás nélkül, ingyenes! /Kizárólag az Erdei villa családi apartmanjaiban fogadunk 6 év alatti kisgyermeket!/ Babaágy: 2 500 Ft / éjszaka
  • IFA külön fizetendő: 400 Ft/fő/éj 18 év felett
  • Több utalványt is vásárolhatsz!
  • Foglaláskor a kupont a szálláshely voucherre váltja
  • A főkép forrása: http://www.dobogokokirandulas.hu/harmincegy_ok_Dobogoko_ellen

A szálláshely bemutatása:

Platán Panzió

Dobogókőn, a kilátótóhoz közel, szép, erdei környezetben helyezkedik el. Tizenegy szobával és egy hangulatos, házias étteremmel rendelkezünk. Panziónkat igyekeztünk úgy kialakítani, hogy eltérő igényeket tudjunk egy házon belül kielégíteni, ezért a barátságos kis szobáktól, a gazdagon bútorozott, luxus színvonallal kialakított szobán át, a kétszobás, két fürdőszobás, óriás terasszal rendelkező családi apartmanig választhat a kategóriák között.

Történelem

A turistáskodás és síelés komoly múltra tekint vissza Dobogókőn. Dobogókőn épült az ország egyik első menedékháza, a báró Eötvös Loránd menedékház, melyet Pfinn József tervei alapján 1898-ban adtak át. A menedékház faépületében ma a Turistamúzeum működik, míg a mellette 1906-ban felépült kőépület ma is turistaházként szolgál.

A trianoni békeszerződést követően, 1923-ban Dobogókőn hozták létre a mai Magyarország első sípályáját.

Mivel a helyi lakosok szerint a dobogókői turizmusból befolyó pénzekből a pilisszentkereszti önkormányzat keveset fordított a településrész fejlesztésére, Dobogókőn 2002-ben népszavazást tartottak arról, hogy Esztergomhoz csatlakozzanak (ami egyúttal megyeváltást is jelentett volna). A referendum eredményes volt, az 51 fő választásra jogosult többsége a királyváros mellett voksolt, de mivel nem sikerült megállapodni a pilisszentkereszti önkormányzattal, változás nem történt. 2003-ban a Pest Megyei Önkormányzat nem támogatta a kezdeményezést, és a Parlamentre bízta a döntést.

Turizmus

Dobogókőn áthalad az Országos Kéktúra útvonala. Itt létesült 1898-ban az ország egyik első turistaháza, a báró Eötvös Loránd menedékház, amelyet 1906-ban kőépület váltott fel. A faépületben ma a Turistamúzeum működik, a kőépület jelenleg is turistaház. A téli sportokra különösen alkalmas területen már a két világháború között is sípálya működött, amely az elmúlt évtizedben komoly fejlesztéseken esett át. Téry Ödönnek (1856-1917), a magyar turistamozgalom egyik kezdeményezőjének állít emléket a Téry-emlékmű (Christián Sándor műve, 1926).

A sípályánál áll a Zsindelyes Vendégház, Makovecz Imre első, nemzetközi ismertséget hozó épülete. A siketek Szűz Mária-kegyhelye a kilátó alatt található.

További információk

http://www.dobogokoszallas.hu/

Térkép